duminică, 1 februarie 2009

In cautarea fericirii

Stateam intr-o seara si ma uitam la un film,unul chiar foarte bun,se numea “The Pursuit of happiness” (in cautara fericiri).Era probabil a 50-a oara cand il vedeam…da’ de data asta a fost ceva diferit...pe la jumatatea filmului m-a apucat filozifia…si tot felul de ganduri imi perturbau atentia,ganduri despre viata si despre cata dreptatea are acest film.

Stateam si ma gandeam la cat de curva poate fi viata…te foloseste,iti place…iar apoi te atunca la gunoi.Nu-mi spune ca atunci cand scapi de probleme si totu merge ca la carte raman asa…pentru ca n-o sa te cred…stim amandoi foarte bine ca toate iti merg bine pentru catea zile,ore…si deodata viata iti fute o palma si te aduce la realitate ,la problemele tale de zi cu zi si la pragul disperari.

Mereu suntem in cautarea fericiri da’ niciodata nu o gasim daca pot spune asa.Asta pentru ca am gasit-o deja…ea traieste zilnic alaturi de noi,doar ca nu ne dam seama pe moment…ci doar atunci,in momentele acelea depresive pe care le uram cu toti…atunci cand spunem : “frate ce fericit eram in ziua aia”.Asa ca inceteaza sa o mai cauti si concentreazate acum asupra ei acum.,pentru ca ea exista si in fiecare zi avem parte de ea.Eu unul am incetat s-o mai caut…si vreau sa spun ca niciodata n-am fost asa de fericit…

11 comentarii:

  1. Mereu cand vezi o carte,sau un film,ai mereu o alta viziune.Asta inseamna ca daca ai vedea de 50 de ori un film ,e ca si cum ai vedea 50 de filme ,deci nu ar fi nici o pierdere.Ceea ce nu ai vazut in a49-a oara,un mic detaliu,poate il vei sesiza in al 50-lea..si tot asa.
    Fericirea tine de speranta iar speranta de asteptare.E ca si cum am astepta un tren intr-o gara parasita,dar acel tren ar putea stationa in gara fara ca sa fie deschisa vreo usa,ca tu cel care ai asteptat-o (fericirea) atat de mult sa nu o poti avea,poate tocmai ca ai asteptat-o atat de mult..acel scop s-a pierdut.Ce-ti ramane de facut e sa astepti un tren care e dornic sa te ia in calatoria lui nesfarsita..(pana la urmatorul peron)

    RăspundețiȘtergere
  2. Fericirea este relativa.Niciodata nu vei putea fi pe complet fericit.Daca stai si te analizezi o sa observi ca ai motive sa nu fii fericit dar nu te bagi in seama.
    Cu cat cauti mai mult fericirea cu atat de indepartezi de ea.Mai bine traieste clipa si incearca sa ii gasesti o parte buna.
    Gandirea pozitiva inseamna foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. ba suntem complet fericiti. doar ca nu mereu.
    gandirea pozitiva este buna. dar spune-mi cum fac cand ma cuprinde depresia dupa o zi plina de ganduri bune si optimism???

    cred ca as putea lasa timpul sa treaca.
    si sa nu mai caut. nu mai caut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mereu ne spunem sa nu mai cautam fericirea...eu cateodata reusesesc cateodata nu,nu am aflat nici pana acum cauza,poate dam o importanta mare problemelor mici sau nu mai vedem fercirea in lucrurile simple.In ultimul timp,nu am dat importanta intamplarilor negative si am avut parte de rasturnari de situatie pozitive si neasteptate, refuzand in sinea mea sa accept ca asa a fost sa fie ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. da:)...aici ai mare dreptate:)..avem cele mai impportante si necesare lucruri kre sa ne faca fericiti si totus nu le vedem...asta pentru k ni se pare k sunt lucruri pe care oricine le are...si numai este un motiv de fericire...ei bine nu toata lumea le are[ma refer aici la o vedere buna, ambele maini sau ambele picioare...sanatate buna, parinti care sunt alaturi mereu, prieteni de care nu ai putea sa te lipsesti niciodata..etc] fericirea nu consta in lucrurile materiale..ci pur si simplu in cum stie fiecare sa isi traiasca viata...si mai ales daca vrei sa se intample ceva..nu tre sa "programezi" oarecum acel moment...ci doar sa l astepti..daca e sa fie..se va intampla..dar daca nu..asta e..treci mai departe:D..

    RăspundețiȘtergere
  6. aa si am uitat ceva:))
    spune o vorba ca"fericirea este o sanatate buna si o memorie proasta"..sanatatea..este ceva de care tre sa avem o grija Dumnezeiasca..iar memoria..[cred eu...ca] nu trebuie sa pastreze decat momentele bune..pentru ca..daca pastram fiecare amanunt al vietii noastre..o sa avem mereu de ce sa ne intristam..pentru ca e evident nimeni nu are doar amintiri placute..dar e de preferat ca pe acelea neplacute sa le indepartam si sa ne axam pe cele placute..nu trebuie sa tanjim dupa ce nu avem..ci sa ne bucuram din plin de ce avem...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ieri dadusem si eu de filmul ala si incerc sa-l iau.Parca deja s-a descarcat:))Vreau sa vad cum e:D

    RăspundețiȘtergere
  8. stii ca asta era filmul nostru acum 2 ani. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ar mai avea farmec fericirea daca am fi mereu fericiti? Pretuim atat de mult fericirea din cauza ca stim ce inseamna sa fim tristi. Asa ca suntem fericiti tocmai pentru ca nu suntem mereu fericiti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa gandeam si eu. Dar acum vreo 3 ani :))

    RăspundețiȘtergere