duminică, 8 februarie 2009

A iubi inseamna a ierta

De cand ma tin minte am fost framantat de gandul la dragoste.
Dragostea mi s-a descoperit mareata si gingasa in persoana mamei mele,asa ca pot spune ca m-am nascut in dragoste si am fost insotit de dragoste de-a lungul intregii mele vieti.Am suferit de fiecare data cand am simtit ca dragostea lipseste.
Acum,ea lipseste,s-a indepartat de mine (nu si cea pentru familie).
Am devenit incapabil de a tine la o fata.Am uitat de unde am plecat si am ajuns indiferent.
A trecut ceva timp de cand n-am mai tinut la o fata cu adevarat...in tot timpul asta,de la ultima iubire si pana acum am fost parca un robot.N-am facut decat sa ma distrez...iar acum am ajuns sa tanjesc dupa dragostea cuiva,sunt atat de invidios pe persoanele din jurul meu.Stau si ma uit cum toti isi tin prietena in brate si se uita la ea ca la cel mai frumos lucru de pe Pamant.Vreau si eu sa am ochi doar pentru o fata,vreau si eu sa spun te iubesc (chiar daca la varsta asta cuvintele astea ne depasesc,dar asta nu inseamna ca nu putem iubi,iubim cat pentru varsta noastra) si sa insemne cu adevarat ceva...


A nu fi iubit,pentru mine,inseamna a nu exista.In copilarie,cand faceam vreo rautate,maicamea ma impingea usor cu mana si imi spune : "Du-te de la mine,nu te mai iubesc".Cine poate spune ce traiam eu atunci?Abia acum imi dau seama ca atunci ma pogoram in iad,iadul inimii mele de copil.Atunci incepea sa-mi tremure buza si eu ramaneam teapan in fata mamei,cu mainile in jos,cu pumnii stransi,pana cand imi facea semn sa vin si ma lua in brate.Atunci izbucneam in plans.Si plangea si ea.Simteam ca moartea in care m-am cufundat prin refuzul mamei a incetat si eu ma intorceam la viata prin marturisirea iubirii ei.
Tot ce exista exista din dragoste si pentru dragoste.In masura in care iubim,ne umplem de rost si ne aflam in locul in aceasta lume.
Dragostea pe care o revarsam asupra oamenilor este ca o lumina care descopera lucrurile aflate pana atunci in intuneric.Prin iubire cunoastem si vedem pe celalat in adevarata lui lumina.Numai iubirea este vazatoare.Daca cinveva vrea sa stie ce inseamna sa fie vazator,trebuie sa stie ca asta inseamna sa iubesti.
Eu am fost orb atata timp,acum sper si incerc sa-mi recapat vederea..
Cand iubesti ,pana intr-atat te daruiesti,pana intr-atat doresti sa intri in voia celui iubit,incat ajungi sa te identifici in gandurile lui,sa-l retraiesti in propria ta inima,in propriul tau trup,in propria ta rasuflare,incat cel iubit dintr-odata ti se descopera,in intregimea sa,in tine insuti,ca tine insuti.
Iubirea se imbraca in cel iubit ca intr-o haina.

Dragostea este la fel de grea ca moartea.
A ierta inseamna a renunta la tine insuti,la dreptul tau,la dreptatea ta pentru a indreptati pe cel ce ti-a gresit,inseamna sa mori tu pentru a lasa pe altu sa traiasca.
Cu alte cuvinte,a ierta inseamna sa reintorci la viata,sa daruiesti viata.
Niciodata nu m-am simtit mai iubit,mai fericit,mai nou,mai deplin,mai puternic si totodata mai cuminte si mai smerit decat atunci cand am fost iertat pentru greselile mele.
Totodata mi-am dat seama cat de greu imi vine sa iert,cata durere si cata renuntare trebuie sa simt,durere care ma apropie de moarte,care ma omoara pe mine pentru a da loc celuilalt sa traiasca.
Atunci am zis ca a iubi inseamna a ierta,a ierta nu o fapta care este sau ni se pare gresita,ci a ierta adanc si neconteni,a ierta o data si pentru totdeauna tot raul care se ridica impotriva noastra.

19 comentarii:

  1. Sunt atatea lucruri de neinteles in lumea asta incat nu ai loc pe strada de ele, :)). Iubirea este una dintre ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place cum scrii;) si chiar foarte frumos despre iubire,ai atins toate punctele importante :x

    RăspundețiȘtergere
  3. scrii superb.esti o veverita inspirata!>:D<.

    RăspundețiȘtergere
  4. doamne cat de frumos ai scris <3
    suntem pe aceeasi lungime de unda cu sentimentele..
    din pacate si eu tanjesc dupa chestia asta,dupa cineva doar pt mine, pt ca si eu m.am cam " distrat " in ultima vreme, am jucat sah cu inima mai multor tipi si acum cred ca se intoarce roata..
    ce sa.ti zic, sper sa.ti gasesti o fata asa cum iti doresti, pt ca se vede ca ai un suflet dragut, zic eu, si din cate te stiu eu, oricum esti un scump :D >:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Spui multe adevaruri aici..in care ne regasim destui,si eu caut sa regasesc puterea de a iubi si poate chiar si de a ierta.Iti doresc sa iti gasesti fata care sa te faca sa te simti altfel, iubit.
    Ai multe comentarii de la fete...dar sunt sigura ca mai sunt baieti care gandesc ca tine dar ascund foarte bine ceea ce simt,poate unii iti vor urma exemplul, ar fi o lume mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  6. daca stam bine sa aprofundam acest subiect adik iubirea,din punctul meu de vedere,nu exista o definitie exacta,pe care sa i-o atribui,poti doar sa descrii sentimentele pe care ti le-a oferit,chiar daca acestea au fost de fericire sau amagire,iti admir modul de a gandi,modul prin care vezi viata,si mai ales curajul de a ne destainu-i sentimentele tale...

    RăspundețiȘtergere
  7. complet touche.frumos spus:)



    http://blondux.ablog.ro

    RăspundețiȘtergere
  8. iubirea nu o poti controla ,e un lucru minunat care ai vrea sa il simti in fiecare moment,dar asta nu se poate.iubirea o gasesti ,defapt ea te gaseste pe tine atunci cand te astepti mai putin de la cine te astepti mai putin. sufletul e iubire,iar fara iubire nu avem viatza in noi,suntem cum ai zis si tu niste roboti. dar mie imi place sa cred ca pentru cineva exista altcineva,o asa zisa jumatate, care o vei intalni intro zi si o vei iubi mai mult decat viata si pe tine insuti.poate nu pentru totdeauna,dar va fi. speranta te va ajuta un pic....si poate cine stie,dintro distractie va iesi ceva serios la care nu te asteptai

    RăspundețiȘtergere
  9. am adaugat cate ceva la celelalte posturi:) dar aici nu am cuvinte..nu am ce sa adaug..:) bravo tie:)

    RăspundețiȘtergere
  10. cata modestie la tine in autobus ieri"...am si eu un blog...da' nu-s ca tine"....scrii bine omule...si...poate, candva o sa ma si intreci!

    RăspundețiȘtergere
  11. ai dreptate. dar trebuie sa poti sa ierti ca sa poti sa simti ca iubesti.si ar fi frumos daca iertarea ti-ar fi apreciata. daca chair apreciezi iertarea atunci..atunci iubesti.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu stiu inca de ce ..dar imi place mult unghiul din care privesti viata...ai reusit prin cateva cuvinte sa arati ca inca mai exista iubirea..si persoanele care asteapta sa o intalneasca...poate suna putin bizar...dar cred ca toti trecem la un moment dat prin asta..oricum..succes...poate intr-o zi vei intalni persoana care sa iti fie si iubita dar si o foarte buna prietena...xD

    RăspundețiȘtergere
  13. de unde atata iubire intr un baiat de 15 ani ?:) felicitari...spor la scris!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dude, parca ai fi in capul meu
    Doar ca tu o zici mai bine

    RăspundețiȘtergere
  15. Iertarea inseamna suferinta, iar suferinta inalta sufletele.

    RăspundețiȘtergere