duminică, 1 februarie 2009

Rutina...un drog

Ma trezesc in fiecare zi cu acelasi gand care nu-mi da pace.Ma trezesc si spun 'Azi ma asculta la mate,la desen,la istorie,chimie,fizica..etc'.Mereu se face ca eu sunt ascultat .Si chiar asa e,chiar sunt ascultat in fiecare zi!Desigur,nu am invatat la nimic si nu am nici-o tema facuta,dar ma descurc eu.Dar nu despre asta vreau sa vorbesc ci despre rutina,monotonie.

Am impresia ca am ajuns un robot setat sa faca acelasi lucru in fiecare zi.Pur si simplu totul a devenit banal.Foarte banal.Nu ma mai incanta absolut nimic.(in afara de ideea de a ma intalni cu prietena mea cea mai buna :)

Si de aici pornesc problemele.Cand ajungi in acest stadiu de monotonie incepi sa faci tot felul de prostii,cum ar fi fumatul,bautul si altele..Desigur,anturajul are si el un rol foarte mare in asta.Dar nu consider ca asta te determina cu adevarat sa faci aceste lucruri,pentru ca poti sa umbli si cu cutitari atata timp cat iti faci temele si-ti vezi de treaba ta.

Dar cand ai intrat in rutina si vrei sa te distrezi, incepi sa aluneci,sa te duci la tot felul de petreceri,sa o arzi aiurea prin tot felul de puburi,baruri,localuri.Dar hai sa zicem ca nici asta n-ar fi o problema -cel mai grav este faptul ca incerci si vrei sa te maturzezi prea repede.Incepi sa fumezi,sa bei…poate chiar sa te si droghezi.

...Nu incerca sa fi ceea ce nu esti.Ai toata viata inainte sa bei si sa fumezi.Asa ca nu-ti strica viata de pe acum.

8 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem plictisit de aceleasi chipuri ale oamenilor inexpresive ,care au in gand doar :sa faca bani si atat,suntem satui de aceleasi imagini,de aceleasi traiti,de aceleasi idei preconcepute .Suntem uimiti sa vedem ca principiul ca oamenii sunt diferiti si unici este doborat vazand ca fiecare aplica aceleasi ideologii de 2 lei despre viata.
    Vrem acel moto:Caut incontinuu o iesire din banal.Vrem discutii interesante,oameni interesanti si care au ceva de spus,cautam dansul cuvintelor din discutia acea de la ora 9,cautam aroma aparte a fumului de tigara.Cautam sa fim fericiti.Carpe diem

    RăspundețiȘtergere
  3. trairi* plictisiti*,e tarziu se scuza:P

    RăspundețiȘtergere
  4. Rutina face parte din vata noastra.Inevitabil cu toti ne intalnim cu ea,in copilarie,adolescenta,la facultate,cand te casatoresti.Cel mai important este sa stii sa scapi din aceasta rutina fara sa te pierzi pe tine

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu fumez. si nu beau. nici macar nu fut.
    am cautat intr-o vreme, viatza in discutii interesante, am cautat oameni noi care sa ma duca in locuri noi, si mereu ceva nou. doar ca am descoperit multe si multe acum sunt vechi. cel mai trist este ca atunci cand prietenii, la inceput interesanti, nu au mai prezentat spralucirea aia p care o vedeam numai eu la ei, i-am abandonat si mi-am zis ca poate nu au fost niciodata interesanti. e trist , dar nu despre asta vroiam sa iti vorbesc.
    e vorba de rutina. e vorba de lucrul care ne face sa actionam la fel in fiecare zi. ne trezim la fel, intram ,pe rand, pe aceleasi site-uri, vorbim despre aceeleasi persoane cu aceleasi persoane, fumam acelasi tip de tigari, mereu facem lucrurile la fel, in aceeasi ordine dementa stabilita parca pentru noi de o divinitate ascunsa.
    si asta ne ingrozeste.
    si uneori doare. si nu doare in sensul ca doare, ci in sensul ca nu simtim nimic.

    a.. si cred k fericirea inseamna viata activa. e prima data cand sunt intrutotul de acord cu calinescu.

    RăspundețiȘtergere
  6. E trist ca majoritatea gandim si simtim asa si avem o varsta destul de mica,miciile bucurii ale copilariei de care putem sa ne mai bucuram inca ne pot scoate din monotonia actuala.Bun sfatul de la final.Intr-un sfarsit iti dai seama ca nu asta conteaza cu adevarat, ci simplul fapt ca ai o viata pe care ti-o poti face mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Apreciez ca ai incercat sa ma salvezi aseara din pogo,ti-am cam alunecat printre degete la propriu,eh?
    Eu cu o postare de genul asta mi-am inceput cariera de blogger,despre monotonia obisnuintei,doar ca eu sunt mai "acida". :)

    Cu multe beri goale,
    Flegma de pe hi5.
    (pentru prieteni si/sau fani Yume)

    RăspundețiȘtergere
  8. intradevar..toti dorim sa ne maturizam mai repede...dar nu realizam adevaratul sens al acestui cuvant..adik nu prea cred k cel care bea fumeaza se drogheaza de la varste destul de mici...[pentru ca 14 15 16 ani nu inseamna sa fii prea mare]..dar asta dovedeste imaturitate ..in nici un caz maturitate:))..dar nu este neaparat dorinta de maturitate ci...cei acrefac asta..incearca sa impresioneze...sa fie altceva..decat erau ieri...dar sincer nu cred k asta este modul de a schimba ceva la viata de zi cu zi...

    RăspundețiȘtergere